Alsungā izmaiņas atkritumu apsaimniekošanā

No 2024. gada janvāra sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Alsungas pagastā nodrošinās SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP). Līgumi, kas noslēgti ar SIA “Ventspils labiekārtošanas kombinātu” (VLK) vairs nebūs spēkā, tāpēc aicinām līdz šī gada beigām gan fiziskās, gan juridiskās personas pārslēgt līgumu ar KKP.

Līgumu var pārslēgt:

- klātienē, Alsungas pagasta pārvaldē;

- klātienē, Pilsētas Laukumā 2, Kuldīgā, KKP klientu apkalpošanas centrā;

- attālināti, aizpildot iesniegumu www.kkp.lv/iesniegumi.

Iedzīvotājiem, kuri līgumu nebūs paguvuši pārslēgt līdz janvāra sākumam, 8. janvārī atkritumi netiks izvesti. Nākamā atkritumu izvešanas reize plānota 22. janvārī.

KKP ir vienojušies ar VLK, ka KKP pārņems atkritumu konteinerus no VLK, tādēļ iedzīvotājiem nav jāuztraucas par atkritumu konteineru maiņu.

Neskaidrību un jautājumu gadījumā, lūdzam rakstīt mums uz e-pastu: atd@kkp.lv vai zvanīt pa tālruni 63322380.

Atkritumus Alsungā izvedīs katra mēneša otrajā un ceturtajā pirmdienā.

Janvārī viena izvešana reize izmaksās 5,22 EUR (t.sk. PVN) par 0,24 m3 konteineru. Februārī viena izvešana reize izmaksās 6,40 EUR (t.sk. PVN) par 0,24 m3 konteineru. Cena ar februāra mēnesi tiek mainīta, jo KKP ir saņēmis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu, kurā paziņots, ka ar 2024. gada 11. janvāri poligonā “Pentuļi” tiek pacelta sadzīves atkritumu apglabāšanas maksa no 43,46 Eiro/tonnā uz 84,68 Eiro/tonnā bez PVN.

Rēķinu par atkritumu izvešanu var apmaksāt bez maksas ar pārskaitījumu vai  Alsungas pagasta pārvaldē. Par papildus samaksu rēķinu var apmaksāt Latvijas pastā, kā arī Kuldīgā veikalā “Maxima” un “Narvesen”. Iedzīvotājiem, kuri nebūs norādījuši savu e-pastu KKP, pie rēķina papildus tiks aprēķināta maksa par pasta pakalpojumiem.

Tiem Alsungas pagasta iedzīvotājiem, kuri būs norādījuši KKP savus kontaktus, iepriekšējā dienā tiks izsūtītas atgādinājuma īsziņas un e-pasti par atkritumu izvešanu, taču, ja atkritumu konteiners nebūs izstumts, maksa par to tiks aprēķināta. Iedzīvotāji, zvanot vismaz divas dienas iepriekš, var atteikt izvešanu, tādā gadījumā par to maksa netiks aprēķināta.

KKP Alsungas pagastā izvietos arī šķiroto atkritumu konteinerus, kuri, kā līdz šim, atradīsies Krasta ielā, pie kultūras nama un Almālē. Stikla konteineri tiks izvesti reizi mēnesī, savukārt pārējie šķiroto atkritumu konteineri – divas reizes mēnesī.

 

FOTO: Uldis Balga