Ik mēnesi pārskatīs deklarēto iedzīvotāju skaitu

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP) sadarbībā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP) ik mēnesi aktualizēs datus par deklarēto iedzīvotāju skaitu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, ko Kuldīgas novada dome deleģējusi apsaimniekot KKP. Aktualizētie dati stāsies spēkā oktobra rēķinos.

Mājas, kuras pārņēmušas pārvaldīšanas tiesības, norēķinās pēc faktiski dzīvojošo personu skaita, kuru aktualizē mājas vecākais un informē apsaimniekotāju.

Turpmāk PMLP reizi mēnesī nosūtīs datus KKP par deklarēto iedzīvotāju skaitu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. Tas sniegs iespēju KKP veikt precīzus atkritumu apsaimniekošanas maksas aprēķinus katru mēnesi pirms kārtējā rēķina izsūtīšanas.

Aicinām iedzīvotājus sekot līdzi un aktualizēt deklarēto iedzīvotāju skaitu dzīvoklī, ja tas ir atšķirīgs no faktiskā. To iespējams izdarīt caur portālu latvija.lv. Gadījumā, ja dzīvoklī deklarēta persona, kura ilgstoši (ilgāk par 3 mēnešiem) neatrodas deklarētajā dzīvesvietā, jāraksta iesniegums PMLP un jāziņo par faktisko dzīvesvietu. Šajā gadījumā maksa par atkritumu apsaimniekošanu par šo personu netiks piemērota.