Parādniekiem atkal aprēķinās kavējuma procentus

Iedzīvotājiem, kuri kavēs maksājumu, piemēram, atkritumu, kanalizācijas, īres, apsaimniekošanas u.c. apmaksas termiņus, kas noteikti rēķinos, un veidos parādus, no janvāra mēneša tiks aprēķināta likumiskā nokavējuma nauda – 6% gadā. Tā parādīsies februāra rēķinā.

“Šāda kārtība mums bijusi vienmēr, taču pandēmijas laikā mēs kavējuma naudas aprēķināšanu atcēlām, lai atvieglotu iedzīvotājiem ikdienas maksājumu slogu. Šobrīd, kad pandēmija ir beigusies, secināts, ka debitoru skaits ir būtiski palielinājies. Gan juridisko, gan privātpersonu parāds KKP ir vairāki simti tūkstoši eiro. Lai nodrošinātu pakalpojumu sniegšanu un disciplinētu maksājumu veikšanu, esam lēmuši atjaunot kavējuma naudu aprēķināšanu par kavētiem maksājumiem pakalpojumiem, ko sniedz SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP). Aicinu iedzīvotājus maksājumus veikt savlaicīgi, lai parāds nekrātos un kavējuma naudas apmērs nekļūtu par lielu slogu,” aicina KKP valdes loceklis Kaspars Poriķis.

KKP iedzīvotājiem, kuri nav savlaicīgi veikuši samaksu, izsūta atgādinājuma e-pasta vēstuli un īsziņu. Abpusēji vienojoties, aicinām sastādīt individuālu parāda atmaksas grafiku. Pamatojoties uz maksājuma grafiku, klients var atmaksāt savu parādu pa daļām ilgākā laika periodā. Turklāt, ja klients labprātīgi nāk vienoties par parāda atmaksu, tad uzņēmumam nākot pretī, tiek izskatīta iespēja dzēst uzkrājušos soda procentus. Taču, ja iedzīvotājs atgādinājuma vēstules ignorē, un parāds turpina pieaugt vai nav panākta vienošanās par parāda samaksu, KKP nosūta pirmstiesas brīdinājuma vēstuli un lemj jautājumu par  parāda nodošanu parādu piedziņas kompānijai vai prasības pieteikuma iesniegšanu tiesā.

Pateicamies, ja veicat maksājumus savlaicīgi!